Almás-burgonyás felfújt csirkemellel recept
Zsírszegény
Az Almás-burgonyás felfújt csirkemellel hozzávalói:
35 dkg savanyú alma,
15 dkg burgonya,
1 teáskanál vaj,
¼ l tejszín,
2 evőkanál créme fraiche,
4 db csirkemell,
3 evőkanál olvasztott vaj,
2 dl száraz fehérbor,
2 dl tejszín,
só,
fehér bors.
Az Almás-burgonyás felfújt csirkemellel elkészítési módja:
Az almát meghámozzuk, felnegyedeljük, magházát eltávolítjuk és szeletekre vágjuk. A burgonyát meghámozzuk és szeletekre vágjuk. Az almát és a burgonyát felváltva egy kivajazott felfújt formába rétegezzük. A tejszínt és a créme fraiche-t összekeverjük, sózzuk, felforraljuk és addig főzzük, míg a massza félig besűrűsödik. Ekkor a felfújtra öntjük és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. A csirkemelleket megmossuk, szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk és az olvasztott vajban kisütjük. Meglocsoljuk a fehérborral és fedő alatt 20 percig pároljuk. A csirkemelleket kivesszük és melegen tartjuk. A pecsenyelét 2 dl tejszínnel felöntjük, kissé összefőzzük és ízesítjük. A csirkemelleket szeletekre vágjuk, tányérra rendezzük és a tejszínes szósszal körítjük. A felfújttal tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. febr. 6. 15:10
Az almás-burgonyás felfújt csirkemellel elkészítési módja és hozzávalói.