Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Almás-burgonyás felfújt csirkemellel recept

Almás-burgonyás felfújt csirkemellel recept

Zsírszegény Zsírszegény

Az Almás-burgonyás felfújt csirkemellel hozzávalói:
35 dkg savanyú alma,
15 dkg burgonya,
1 teáskanál vaj,
¼ l tejszín,
2 evőkanál créme fraiche,
4 db csirkemell,
3 evőkanál olvasztott vaj,
2 dl száraz fehérbor,
2 dl tejszín,
só,
fehér bors.


Az Almás-burgonyás felfújt csirkemellel elkészítési módja:
Az almát meghámozzuk, felnegyedeljük, magházát eltávolítjuk és szeletekre vágjuk. A burgonyát meghámozzuk és szeletekre vágjuk. Az almát és a burgonyát felváltva egy kivajazott felfújt formába rétegezzük. A tejszínt és a créme fraiche-t összekeverjük, sózzuk, felforraljuk és addig főzzük, míg a massza félig besűrűsödik. Ekkor a felfújtra öntjük és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. A csirkemelleket megmossuk, szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk és az olvasztott vajban kisütjük. Meglocsoljuk a fehérborral és fedő alatt 20 percig pároljuk. A csirkemelleket kivesszük és melegen tartjuk. A pecsenyelét 2 dl tejszínnel felöntjük, kissé összefőzzük és ízesítjük. A csirkemelleket szeletekre vágjuk, tányérra rendezzük és a tejszínes szósszal körítjük. A felfújttal tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


Az almás-burgonyás felfújt csirkemellel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook