Fokhagymás ponty recept




1 kg ponty,
10 dkg margarin,
4-5 gerezd fokhagyma,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 csokor zellerzöld,
só,
bors,
paprika,
liszt,
kevés citromlé,
2 dl tejföl.
A Fokhagymás ponty elkészítési módja:
A margarint 2-3 gerezd tört fokhagymával, a finomra vágott zöldekkel, sóval, borssal és citromlével simára keverjük. A megtisztított ponty fejét és farkát levágjuk, törzsét a gerincére merőlegesen bevagdaljuk. Ezekbe a vágatokba töltjük az ízesített vajat. Kikent tűzálló tálba tesszük a halat (úgy, mintha úszna), és tetejét paprikás liszttel meghintjük. Borsónyi vajat morzsolunk rá. Kb. 1/2 órán át sütőben sütjük. Végül leöntjük 2 gerezd tört fokhagymával elkevert tejföllel, és még kb. 10 percre visszatoljuk a sütõbe. Sós burgonyával kínáljuk.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. febr. 3. 14:30
A fokhagymás ponty elkészítési módja és hozzávalói.