Eperkrém rétestésztában recept
Az Eperkrém rétestésztában hozzávalói:1 csomag mélyhűtött rétestészta,
kevés zsír,
25 dkg eper,
10 dkg cukor
1 csomag zselatin,
4 evőkanál forró vörösbor,
¼ l habtejszín,
néhány szem eper,
mentalevél,
porcukor.
Az Eperkrém rétestésztában elkészítési módja:
A rétestésztát kiolvasztjuk, kinyújtjuk és 7-8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk belőle. Kizsírozott sütőlapra tesszük és 175 °C-ra (gázsütõ 2-es fokozat) előmelegített sütőben kb. 5 percig sütjük. A megmosott, megtisztított földiepreket a cukorral durván összenyomkodjuk. A zselatint a forró borban feloldjuk (ha szükséges, adunk még hozzá egy kis vizet, vagy eperlevet) és a földieperhez keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük és mielőtt az eperkrém megfagyna, óvatosan hozzákeverjük. Ezt a krémet rétegezzük a rétestészta karikák közé. Egy sütemény 5-6 tésztalapból áll. A legfelső tésztalapra is tehetünk egy kevés krémet, amit eperszemekkel, mentalevéllel díszíthetünk. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. febr. 2. 12:37
Az eperkrém rétestésztában elkészítési módja és hozzávalói.