Mézes Rákóczi túrós recept
A Mézes Rákóczi túrós hozzávalói:A tésztához
7 dkg porcukor,
késhegynyi szódabikarbóna,
15 dkg margarin + a tepsi kenéséhez,
30 dkg liszt,
fél dl tejföl.
A töltelékhez
50 dkg túró,
3 evõkanál akácméz,
6 db tojássárgája,
1 csomag vaníliás cukor.
A habhoz
6 db tojásfehérje,
13 dkg finomított kristálycukor.
A Mézes Rákóczi túrós elkészítési módja:
Gyúrjunk sima, csomómentes tésztát a porcukorból, a szódabikarbónából, a margarinból, a lisztbõl és a tejfölbõl. Ha kész, nyújtófával nyújtsunk belőle lapot. Margarinnal kenjük ki egy tepsit, ebbe fektessük a tésztalapot. Keverjük össze a túrót az akácmézzel, a tojássárgákkal és a vaníliás cukorral. Simítsuk el a tészta tetején, és tegyük forró (kb. 180-200 Celsius-fokos) sütőbe. Verjük kemény habot a tojásfehérjékből és a finomított kristálycukorból. Ha félig kész a tészta (kb. 12-13 perc múlva), vegyük ki a sütőből, tegyük rá a kemény habot - jó vastagon. Tegyük vissza a sütőbe, és addig süssük, amíg a hab teteje picit, épphogy megbarnul. Porcukorral meghintve, hidegen tálalja.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. jan. 30. 15:47
A mézes rákóczi túrós elkészítési módja és hozzávalói.