Fahéjas zserbó recept
A Fahéjas zserbó hozzávalói:A tésztához: 15 dkg cukor, 1 tojás, 6 dkg margarin, 3 evőkanál tej, 3 evőkanál méz, 1 kávéskanál szódabikarbóna; - ezt gőz felett 5 percig jól keverjük (robotgéppel).
45 dkg liszt, 1 csomag őrölt fahéj.
Krém: 4 dl tej, 1 vaníliapuding, 1 vaníliáscukor, 20 dkg vaj, 18 dkg porcukor.
Máz: 20 dkg porcukor, 3 evőkanál kakaó, 3 evőkanál forróvíz, 2 dkg vaj, 2 evőkanál étolaj.
3 adag kész süti 😀.
A Fahéjas zserbó elkészítési módja:
Miután a mézes cuccot 5 percig kevertük, hozzáadjuk a lisztet, és a fahéjat. Összedolgozás után 4 egyenlő részre osztjuk a tésztát, és vékonyra kinyújtva (a tepsi hátulján - nagy méretű )egyenként megsütjük. A krémet úgy készítjük, hogy megfőzzük a pudingot, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliáscukrot, amikor már csak langyos, hozzáadjuk a vajat, és jól kikeverjük. Egy lap, krém, új lap, ismét krém, az utolsó lap tetejére a mázat kenjük. Csak másnap lehet szeletelni, mert a krémnek kell megpuhítania a sütilapokat.
Nagyon finom, viszont kalóriabomba. Én általában 3 adagot szoktam egyszerre sütni, és lefagyasztok belőle. Fagyasztás után is kitűnő, max. 1 óra olvasztás után fogyasztható. Az én családom és barátaim imádják :-)!
Jó étvágyat!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: maddi, 2006. okt. 25. 18:58
A fahéjas zserbó elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.