Alma bundában recept


- 1 kg alma
- 240 g liszt
- tojás
- 350ml tej
- csipet só
- fahéjas porcukor vagy méz
- sütéshez olaj
Az Alma bundában elkészítési módja:
Az almákat megpucoljuk, fel karikázzuk és a közepéből a magházat kiszaggatjuk egy kisebb pogácsaszaggatóval. A tejbe beleütjük a két tojást, beszórjuk a csipet sót és elkeverjük a tojást. Majd a lisztet apródonként beleöntjük és csomómentesre keverjük. Az olajat felforrósítjuk és a masszába bemártott almákat kisütjük benne. Végén fahájas porcukorral megszórjuk, vagy mézzel leöntjük.
Nem kell a tésztába cukor és a porcukor sem kell feltétlen a ,,fánkok" tetejére, mert ezek nélkül is édes lesz.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Venes, 2006. okt. 23. 15:02
Az alma bundában elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.