Alma bundában recept

Elkészítési idő 90 perc

Az Alma bundában hozzávalói:
- 1 kg alma
- 240 g liszt
- tojás
- 350ml tej
- csipet só
- fahéjas porcukor vagy méz
- sütéshez olaj


Az Alma bundában elkészítési módja:
Az almákat megpucoljuk, fel karikázzuk és a közepéből a magházat kiszaggatjuk egy kisebb pogácsaszaggatóval. A tejbe beleütjük a két tojást, beszórjuk a csipet sót és elkeverjük a tojást. Majd a lisztet apródonként beleöntjük és csomómentesre keverjük. Az olajat felforrósítjuk és a masszába bemártott almákat kisütjük benne. Végén fahájas porcukorral megszórjuk, vagy mézzel leöntjük.

Nem kell a tésztába cukor és a porcukor sem kell feltétlen a ,,fánkok" tetejére, mert ezek nélkül is édes lesz.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az alma bundában elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook