Akácvirág bundában recept

Frissen szedett szép akácvirág.
Sűrűbb palacsinta tészta édesen, vaniliásan.
Olaj a kisütéshez.
Vaniliás porcukor a hintéshez.
/finom fahéjas porcukorral is/
Az Akácvirág bundában elkészítési módja:
A frissen leszedett akácvirágot alaposan megmossuk ,lecsepegtetjük, leitatjuk róla a vizet. Belemártogatjuk a tésztába és bő, forró olajban aranybarnára kisütjük. Papírra kiszedve kicsit leitatni róla a felesleges olajat. Meghintve azon frissiben fogyasztjuk!
A virágokat mosás után áztassátok be egy kis citromos/ecetes / vízbe.Minden esetleges szennyeződés lemenjen ról. Leöblítés után itassátok le róla a vizet.
Érdemes kipróbálni! Érdekes és még finom is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: DuciJucika, 2009. ápr. 16. 08:03
Az akácvirág bundában elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.