Csalános árpakása recept
60 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Csalános árpakása hozzávalói:
- 200 g hántolt árpa,
- 200 g frissen szedett, zsenge csalánhajtás,
- 2 db lilahagyma,
- 1 ek borsfű,
- 1 ek Shoyu,
- olívaolaj,
- szűrt víz
A Csalános árpakása elkészítési módja:
- Az előkészített (megmosott, áztatott) árpát 3x-os vízben feltesszük fönni. - Közben kevés olajon pároljuk meg az apróra vágott hagymát, és adjuk hozzá a csalánleveleket, kíméletesen pároljuk meg. - Ha megfőtt az árpa öntsük rá a hagymás csalánra és keverjük össze, ízesítsük. - Levéve a tűzről kb. tíz percig pihentessük, hagyjuk egy kicsit összeérni.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: apokrif, 2008. jún. 22. 20:26
A csalános árpakása elkészítési módja és hozzávalói.