Zöldséges árpa leves recept
60 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Zöldséges árpa leves hozzávalói:
- 1 maréknyi hántolt árpa
- 2 szál sárgarépa,
- 2 szál szárzeller,
- 2 szál újhagyma,
- 3 db zsályalevél,
- 3 evőkanál olívaolaj,
- 1 db „Gemüzebrühe” (salzarm),
- 1 csipet borsikafű,
- Shoyu
- szűrt víz
A Zöldséges árpa leves elkészítési módja:
- Egy fazékban melegítsük fel az olívaolajat, adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát és a zsályalevelet, pároljuk pár percig. - Öntsük fel másfél liternyi vízzel, adjuk hozzá a zöldségleveskockát, borsikafűvet és az árpát. - Lassú lángon főzzük tovább. - Ha a hántolt árpa megpuhult, tegyük hozzá a felkarikázott sárgarépát és a felszeletelt zellerszárat. - Főzzük még további pár percig, majd tálalhatjuk.
- Tetejét frissen reszelt tormával szórhatjuk meg.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: apokrif, 2008. jún. 21. 10:31
A zöldséges árpa leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.