Árpapehely leves recept
45 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
Az Árpapehely leves hozzávalói:
- 100 g árpapehely,
- 2 db hagyma,
- 1 csokor petrezselyem,
- 1 ek Shoyu,
- 1 ek tojáspótló por,
- 1 pohár magtej, (tönköly tej, köles tej)
- 1 l tisztított víz,
- olívaolaj.
Az Árpapehely leves elkészítési módja:
- Szeleteljük fel vékonyra a hagymát, és egy kevés olajban pároljuk meg. - Ezután öntsük hozzá a vizet és az árpapelyhet, főzzük közepes lángon tovább. - Miután megpuhult tegyük bele a Shoyut is és a gázról levéve, lefedve, hagyjuk a pelyhet kb. húsz percen keresztül duzzadni. - Közben a tojáspótlóval és a magtejjel készítsük el a habarást, majd tálalás előtt keverjük a levesbe. - Végül szórjuk meg aprított petrezselyemmel és tálalhatjuk is.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: apokrif, 2008. jún. 19. 12:45
Az Árpapehely leves elkészítési módja és hozzávalói.