Köles - egytál recept





- 2 bögre köles
- 2 közepes sárgarépa
- 1 kisebb cukkini
- 2 zöldpaprika
- 1 pritaminpaprika
- 1 fej lilahagyma
- 3 evőkanál olaj
- 1 kis gerezd fokhagyma
- SHOYU
- 1 csipetnyi őrölt kömény
A Köles - egytál elkészítési módja:
- A kölest kiválogatom, jól átmosom. - A sárgarépát és a hagymát apró kockára vágom, megpárolom. - Hozzákeverem a hagymás répához a paprikát, cukkinit. - Ízesítem. Kíméletesen egy kicsit tovább párolom. - A kölest – 3 szoros vízben - fedő alatt puhára főzöm (kb. 10 perc). - Hozzáadom a párolt zöldségeket, megkeverem az egészet. - 10 percig állni hagyom, hogy a köles beszívja a szaftot.
- A fokhagymát szétnyomva akkor keverem hozzá, amikor kész az étel. Így pikánsabb.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: apokrif, 2008. máj. 6. 22:06
A köles - egytál elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.