Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Pirított zöldséges sertéshús recept

Pirított zöldséges sertéshús recept

A Pirított zöldséges sertéshús hozzávalói:
40 dkg sertéscomb,
1 közepes fej vöröshagyma,
1 kis szál póréhagyma,
2 gerezd fokhagyma,
2-3 szál sárgarépa,
1 cikk zeller,
arasznyi cukkíni,
10 dkg gomba,
2 erős piros színű zöldpaprika,
1 cikk fejes káposzta.

A mártáshoz

2 evőkanál olaj,
1 evőkanál étkezési keményítő,
1 evőkanál barna cukor,
1/2 dl szójamártás,
csipetnyi gyömbérpor,
bors.


A Pirított zöldséges sertéshús elkészítési módja:
A húst és az összes zöldséget gyufaszálnyi darabokra vágjuk, a gombát vékonyan felszeleteljük. Az olajat megforrósítjuk, először a húst kevergetve felig megsütjük benne, majd a hagymát, fokhagymát meg a sárgarépát hozzáadva néhány percig együtt pirítjuk. Utána a gombát, a zellert, a káposztát, a zöldpaprikát, végül a póréhagymát, a cukkínit is belekeverjük, és erős lángon két percig sütjük. A mártáshoz valókat simára verjük, és a zöldséges húsra ontjuk. Kevergetve addig hagyjuk a tűzön, amíg a hús teljesen megpuhul, de a zöldség meg kissé ropogós marad. Főtt rizzsel tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A pirított zöldséges sertéshús elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook