Diós hússal töltött alma recept
A Diós hússal töltött alma hozzávalói:60 dkg (4 nagyobb) alma,
30 dkg szárnyas hús,
10 dkg színes paprika,
1 szál póréhagyma,
3 dkg vaj,
1 csipet kurkuma,
2 dl tejszín,
1 evőkanál kapribogyó,
2 dkg pörkölt dióbél.
A Diós hússal töltött alma elkészítési módja:
Az almákat megmossuk, tetejüket levágjuk, és a belsejüket kanállal kikaparjuk. Az ehető szép részeket összevágjuk, és félre tesszük. Az almákat tepsibe tesszük, és a sütőben 5 percig sütjük. A húst megmossuk, csíkokra vágjuk. A paprikát megmossuk, kimagozzuk, szintén csíkokra vágjuk. A pórét megtisztítjuk, fél karikákra vágjuk. Felforrósítjuk a vajat, lepirítjuk benne a húst, rátesszük a paprikát, a pórét, és összepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a kurkumát is. Ráöntjük a tejszínt, beletesszük a kapribogyót és a dióbelet, valamint a félretett almadarabokat, és 1-2 percen át forraljuk. A ragut betöltjük az almába, ha maradna belőle, köré tesszük, és a sütőben még 15- 20 percig sütjük. Ha elkészült, tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. márc. 9. 21:25
A diós hússal töltött alma elkészítési módja és hozzávalói.