Olasz gombás csirke recept
Az Olasz gombás csirke hozzávalói:½ kg apró gomba,
3 evőkanál olaj,
4 szelet csirkemell,
2 evőkanál olasz fűszerkeverék,
3 evőkanál rizsborecet vagy fehérborecet,
2 evőkanál tejszín,
3 evőkanál kapribogyó,
Frissen őrölt feketebors.
Az Olasz gombás csirke elkészítési módja:
Pácold be a csirkét a fűszerrel elkevert 2 evőkanál olajba. A gombát vágd negyedekbe, süsd meg a maradék olajon kb. 5 perc alatt. Vedd ki a gombákat szűrőkanállal, majd tedd bele a hússzeleteket. Süsd mindkét oldalán 5-6 percig, majd vedd ki, és tartsd melegen. Vedd le a serpenyőt a lángról, öntsd bele az ecetet, és kevergesd addig, míg feljön a lesült rész az aljáról. Tedd vissza a tűzre, keverd hozzá a tejszínt és a paprikát. Forrald fel, majd főzd néhány percig, hogy a szósz besűrűsödjön. Tedd vissza a gombákat, rottyantsd össze, majd tálaláskor öntsd a hússzeletekre. Barna rizzsel kínálhatod.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. márc. 6. 21:22
Az olasz gombás csirke elkészítési módja és hozzávalói.