Ananász vanília-kehely recept
Az Ananász vanília-kehely hozzávalói:1 doboz babapiskóta,
5 evőkanál pikáns lekvár,
1 csomag vaníliás pudingpor,
8 dl tej,
1 kisebb ananászkonzerv,
1 evőkanál cukor,
10 dkg tortabevonó csokoládé,
1 evőkanál kakaó,
1 dl feketekávé,
fél csomag mazsola.
Az Ananász vanília-kehely elkészítési módja:
A babapiskótákat félbe törjük, és egyet-egyet lekvárral összeragasztunk. Kelyhekbe lerakjuk őket egymás mellé. A vaníliapudingot elkészítjük, a tasakon található leírás szerint, 8 dl tejjel és még egy kanál cukorral. Meglocsoljuk vele a piskótát és megvárjuk míg beissza a krémet. A csokoládét egy lábosba tördeljük, hozzáadjuk a vajat, a kakaót, a cukrot és a feketekávét, majd gyenge lángon felolvasztjuk. Eközben az ananászkarikákat kockákra vágjuk, a pudingra rendezzük és megszórjuk mazsolával. Erre öntjük a csokikrémet. Kihűlt állapotban tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. márc. 4. 21:20
Az ananász vanília-kehely elkészítési módja és hozzávalói.