Zöldséggel töltött csirkecombok recept
A Zöldséggel töltött csirkecombok hozzávalói:8 db csirkecomb,
10 dkg sárgarépa ,
5 dkg petrezselyemgyökér,
5 dkg zellergumó,
5 dkg zöldborsó,
5 dkg zöldbab,
2 db tojás ,
1 csomag petrezselyem zöld,
só ,
őrölt bors .
A Zöldséggel töltött csirkecombok elkészítési módja:
Az előkészített és kockára vágott zöldségeket sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk hűlni. A zöldpetrezselymet finomra vágjuk. A csirkecombok bőrét fellazítjuk a combokat úgy tesszük a vágódeszkára, hogy a bőr felül legyen. A bőr alá nyúlunk, és egészen az alsó comb végéig a bőrt elválasztjuk a hústól a comb felső részén. A zöldségeket, a tojást, a fűszereket összekeverjük, a fellazított bõr alá töltjük, és a nyílást erős fogvájóval, kihegyezett hurkapálcikával lezárjuk. Vigyázzunk, ne töltsünk bele túl sokat, mert sütés közben kirepedhet a bőr a keletkező gőz hatására! Sózzuk, és kevés zsiradék hozzáadásával, időnként locsolgatva megsütjük. Köretként salátát, párolt rizst adhatunk mellé.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. márc. 3. 21:20
A zöldséggel töltött csirkecombok elkészítési módja és hozzávalói.