Erdélyi parasztcsorba borjúhússal bográcsban. recept
Az Erdélyi parasztcsorba borjúhússal bográcsban. hozzávalói:15 dkg
borjúbélszín
1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér
5-5 dkg
zöldbab és kifejtett zöldborsó
5-5 dkg
zöldpaprika
paradicsom
karfiol
brokkoli
burgonya,1 kis zellergumó
5-8 dkg
édes káposzta,2 evőkanál étolaj
1 nagy fej vöröshagyma
só
őrölt fekete bors ízlés szerint
2-3 evőkanál paradicsompüré,1 kiskanál citromsó( vagy citromlé, de a savanyú káposzta leve is megteszi).A tálaláshoz: tejfel
petrezselyemzöld (lestyánlevél)
vékonyan felszeletelt csípős paprika.
Az Erdélyi parasztcsorba borjúhússal bográcsban. elkészítési módja:
Az olajat egy nagyobb bográcsban felforrósítjuk, majd azon a finomra vágott hagymát megfuttatjuk. Akkor hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt sárgarépát, petrezselyemgyökeret és a zellergumót. Összekeverjük, majd az üvegesedő zöldségekhez adjuk a zöldbabot, kiszemezett zöldborsót, a rózsáira szedett karfiolt és brokkolit, a felkockázott édes káposztát és a burgonyát is. Összekavarás után felöntjük annyi meleg vízzel, hogy az egészet ellepje. Ha felforrt hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott húst is és ízesítjük sóval, őrölt fekete borssal ízlés szerint. Szükség szerint ekkor még növelhetjük a lé mennyiségét is. Ha a leves készre főtt, akkor hozzáadjuk a paradicsompürét is amivel még egyszer felrottyanjuk. Forrón tálaljuk. Őrölt fekete bors helyet borsikafű, petrezselyem helyett viszont lestyán is használható. Kiváló savanyításra az Erdélyben készen kapható bors nevű fűszer, de a legfinomabb a házilag elkészített savanyú káposzta lé. Igen finom, tartalmas és könnyen elkészíthető étel...
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2015. máj. 4. 14:07
Az erdélyi parasztcsorba borjúhússal bográcsban. elkészítési módja és hozzávalói.