Slambuc bográcsban, szabad tűzön recept
150 perc
A Slambuc bográcsban, szabad tűzön hozzávalói:
15 dkg füstölt szalonna,2 fej vöröshagyma,2 kg burgonya,60 dkg füstölt kolbász,3 paradicsom,3 zöldpaprika,1,5 dl olaj,60 dkg lebbencstészta
1 evőkanál édes-nemes pirospaprika,2 evőkanál ételízesítő,1 teáskanál őrölt cseresznyepaprika
A Slambuc bográcsban, szabad tűzön elkészítési módja:
Tüzet rakunk. A füstölt szalonnát kockára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és kockára aprítjuk. A kolbász karikára szeleteljük. A paradicsomot, zöldpaprikát megmossuk, gerezdekre vágjuk.A bográcsot a tűz fölé akasztjuk, beleöntjük az olajat, hozzáadjuk a szalonnát, beletördeljük a lebbencstésztát, és megpirítjuk, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a pirospaprikát, és beletesszük a burgonyát, megszórjuk az ételízesítővel, borssal, cseresznyepaprikával, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, és összeforgatjuk. Hozzátesszük a karikára vágott kolbászt, a megpirított tésztát, a paradicsomot, a zöldpaprikát, majd egyenletes lassú tűzön, a bográcsot többször megforgatva, kb. 1 óra alatt puhára főzzük. Amikorra elkészül, leve alig marad, a pirított lebbencs megdagad benne és a burgonyával együtt omlós lesz.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2015. ápr. 26. 11:05
A slambuc bográcsban, szabad tűzön elkészítési módja és hozzávalói.