Gombakrémmel rakott burgonya recept
A Gombakrémmel rakott burgonya hozzávalói:75 dkg burgonya,
40 dkg csiperkegomba,
1 fej vöröshagyma,
5 dkg füstölt szalonna,
1 dkg liszt,
1 dl tejföl,
5 dkg reszelt sajt,
só,
bors,
kakukkfű
A Gombakrémmel rakott burgonya elkészítési módja:
A burgonyát sós vízben megfőzzük, meghámozzuk és karikára vágjuk. Kockára vágjuk a füstölt szalonnát, zsírját lábosban kiolvasztjuk, majd üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt csiperkegombát. Sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítjük. Fedő alatt megpároljuk. Felöntjük a liszttel elkevert tejföllel és összefőzzük. Kivajazott tűzálló tálba lerétegezzük a burgonyakarikákat és a gombakrémet. Reszelt sajttal meghintjük és forró sütőben kb. 20 percig sütjük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: nayloon, 2006. okt. 5. 22:16
A gombakrémmel rakott burgonya elkészítési módja és hozzávalói.