Mézes zabpelyhes sütemény recept
A Mézes zabpelyhes sütemény hozzávalói:20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt,
10dkg zabpehely,
10 dkg méz,
1 dl olaj,
2,5 dl joghurt,
fahéj,
szegfűszeg,
szerecsendió,
szódabikarbóna
A Mézes zabpelyhes sütemény elkészítési módja:
A lisztet, zabpelyhet, mézet, olajat, joghurtot egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a szódabikarbónát, ízesítjük fahéjjal, egy kevés szerecsendióval, őrölt szegfűszeggel és alaposan összekeverjük. Egy őzgerincformába, amelyet vékonyan kiolajoztunk, és alaposan meghintettük zabpehellyel, beöntjük a tésztát, úgy, hogy középen legyen benne a legkevesebb, a forma széleinél egész tele. Nem túl forró kb. 160 fokos sütőben megsütjük. Fogyaszthatjuk melegen, hidegen egyaránt.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: nayloon, 2006. okt. 5. 22:03
A mézes zabpelyhes sütemény elkészítési módja és hozzávalói.