Zabpelyhes süti recept



2,5 csésze(2 dl-es) teljes kiőrlésű búzaliszt,
2 csésze zabpehely,
1 csésze olvasztott méz,
1-1 evőkanál sütőpor és szódabikarbóna,
15 dkg olvasztott margarin,
4 tojás,
1 evőkanál őrölt fahéj,
5-6 alma reszelve,
2 kicsi doboz tejföl vagy joghurt
A Zabpelyhes süti elkészítési módja:
A lisztet, a zabpelyhet, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat összekeverjük. A mézet a tojásokkal géppel kikeverjük, hozzáöntjük az olvasztott margarint és a tejfölt(joghurtot), majd a reszelt almát. Utána gyors mozdulatokkal beleforgatjuk a lisztes egyveleget. Sütőpapírral bélelt tepsiben elegyengetjük a masszát, és 180 fokos előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: anita72, 2006. dec. 7. 16:59
A zabpelyhes süti elkészítési módja és hozzávalói.