Tejszínes alma recept
60 perc
A Tejszínes alma hozzávalói:
1 kg alma poculva, gerezdekre vágva
10 dkg margarin
20 dkg cukor
őrölt fahéj
3 cs vaniliáscukor (vagy 1 vaniliarúd)
5 tojás
3 dl sűrű tejszín
A Tejszínes alma elkészítési módja:
Egy magasabb falú edényben a vajat felolvasztom beleteszem az almát és rászórom a cukor felét. Lassú tűzön kb. 10 percit főzöm amíg a cukor karamellizálódni nem kezd és az alma is jó félpuhára nem fő,őrölt fahéjjal ízesítem. Jénaiba, vagy tepsibe halmozom. A tojásokat, maradék cukrot, van.cukrot, tejszint habosra felverem robotgéppel, majd az almára öntöm. Előmelegített sütőben sütöm, a teteje megpirul, közepe lágy marad, isteni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: anita72, 2006. nov. 24. 11:00
A tejszínes alma elkészítési módja és hozzávalói.