Vanuk szelet recept
40 perc
280 kcal
11 gramm
39,3 gramm
Tésztához:
-7 egész tojás
-25 dkg porcukor
-3 ek. hideg méz
-15 dkg liszt
-1 csomag sütőpor
-15 dkg apróra vágott dió
Krémhez:
-4 dl tej
-3 ek. liszt
-2 cs. vaníliáscukor
-1 egész tojás
-1 Rama margarin(25 dkg)
-25 dkg cukor
A Vanuk szelet elkészítési módja:
Tészta: A 7 tojás sárgáját,25 dkg porcukorral és 3 ek. mézzel kikeverünk.15 dkg lisztet,1 sütőport és 15 dkg apróra vágott diót adunk még hozzá és elkeverjük.Végül a 7 tojás keményre felvert habját óvatosan a masszához keverjük.Kis lángon,kb. 20 perc alatt megsütjük. Krém: 4 dl tejet,3 ek. liszttel simára keverünk és felfőzzük. 2 cs. vaníliáscukrot és egy egész tojást adunk még hozzá.Végül 1 Rama-t és 25 dkg cukrot adunk hozzá. Miután a krém elkészült, a hűtőszekrénybe helyezzük,hogy dermedjen egy kicsit a krémünk. Miután a piskótánk megsült és kihült,rákenjük a megdermedt krémet és egy kevés csokoládét reszelünk a tetejére.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2006. okt. 9. 10:50
A vanuk szelet elkészítési módja és hozzávalói.