Finom sütemény recept
60 perc
A Finom sütemény hozzávalói:
8 tojás
65 dkg porcukor
25 dkg liszt
1 ráma
1 sütőpor
2 kanál kakaó
1/2 l tej
1 kókusz reszelék
A Finom sütemény elkészítési módja:
A 8 darab tojást szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük 40 dkg porcukorral a 2 kanál kakaóvalés 8 kanál forró vizet adunk hozzá(nem egyszerre keverés közben)végül a 25 dkg lisztet a sütőporral. Felverjük a tojásokat habbá, és lazán a tésztához keverjük.Lisztezett tepsibe sütjük Mig sül addig 1/2 liter tejből 5 kanál liszttel besamellt főzünk, és hagyjuk kihülni. 1 rámát kikeverünk 25 dkg porcukorral ,és ha kihült a besamell összekeverjük(teljesen hidegnek kell lenni) A tésztánk ha megsült és kihült, kiszaggatjuk pohárral, a fentmaradó tésztát a krémbe morzsoljuk.Majd halmokat teszünk a tészták tetejére elsímitjuk az oldalán is, és kókuszreszelékbe forgatjuk....ez általl olyan lesz mint egy hólabda...azért is nevezik így. Nagyon finom.:)
Én 2 tepsibe sütöm a tésztát, de ha van nagy tepsib ekkor egybe is lehet.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: andrus, 2006. nov. 24. 10:42
A finom sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.