Háromszoros élvezet recept
A Háromszoros élvezet hozzávalói:Piskótához:
-5 tojásfehérje
-20dkg porcukor
-15dkg darált dió (jó a Dejó is)
-4 evőkanál liszt
-1 sütőpor
Krémhez:
-5 tojássárgája
-25 dkg porcukor
-2 csomag vanilia puding
-1 evőkanál zselatin
-7 dl tej
-1 kocka Rama
Továbbá:
-háztartási keksz
-kávé
-10 dkg olvasztott csokoládé
-csokireszelék
A Háromszoros élvezet elkészítési módja:
A piskóta hozzávalóit összekeverjük és megsütjük. A kész lapot kihűtjük. A krémet elkészítjük. A pudingport tojással, porcukorral, 1 ek zselatinnal 7 dl tejben felfőzzük. Ha kihűlt hozzáadunk 1 kocka Rama-t. A krémet elfelezzük, az egyik felébe tegyünk 10 dkg olvasztott csokit. A sárga krémet helyezzük a piskótára. Erre kerül egy réteg feketekávéba mártott háztartási keksz sor. A kekszre pedig a csokis krém kerüljön. A tetejét megszórjuk csokireszelékkel. Pár órára rakjuk hűtőbe.
Lehet egy kicsit kevesebb cukorral készíteni, úgyis finom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: perfi, 2006. szept. 5. 10:55
A háromszoros élvezet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.