Pompadour-torta recept
A Pompadour-torta hozzávalói:A kakaós cirádákhoz:
1 nagyobb tojásfehérje
2 dkg kakaópor
2 dkg liszt
2 dkg cukor
2 dkg puha vaj
A piskótához:
4 tojás +1 sárgája
12 dkg cukor
12 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
4 evőkanál víz
csipetnyi só
A krémhez:
50 dkg mascarpone
4 evőkanál porcukor
2 evőkanál kakaópor
10 dkg fehér csokoládé
A Pompadour-torta elkészítési módja:
A cikornyákhoz a hozzávalókat kikeverjük. Egy kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük. A krémet uzsonnás zacskóba töltjük, majd a zacskó csücskét lecsípve tetszőleges mintát rajzolunk a sütőpapírra. (Tükörírással felirat is készülhet.) Hűtőben dermesztjük, amíg a piskóta elkészül. A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A szokásos módon piskótatésztát keverünk, majd a hűtőből kivett formába öntjük a masszát. Világosra sütjük. A krémhez a fehér csokit felolvasztjuk 1 evőkanál mascarponéval. A mascarponéba keverjük a kakaóport és a cukrot, majd belekeverjük az olvasztott fehér csokit is. Robotgéppel habosra verjük. Amikor a piskóta kihűlt, késsel körbevágjuk a forma mentén, hogy a tészta leváljon a sütőformáról. A sütőpapírt lehúzzuk az aljáról, így meglátjuk a mintát. A tortát félbevágjuk, beletöltjük a krém 3/4 részét, a maradékkal pedig az oldalát vonjuk be. Legalább 1-2 óra hűtést igényel.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. júl. 23. 19:01
A pompadour-torta elkészítési módja és hozzávalói.