Budapest tekercs recept
A Budapest tekercs hozzávalói:A piskótához:
5 tojásfehérje,
25 dkg cukor,
10 dkg darált dió,
10 dkg liszt,
1,5 evőkanál kakaópor.
A töltelékhez:
4 dl tejszín,
1 kisebb mandarinkonzerv.
A díszítéshez:
10 dkg étcsokoládé.
A Budapest tekercs elkészítési módja:
Verjük fel a tojásfehérjét habbá, keményre, a cukrot óvatosan adagoljuk hozzá. Keverjük össze a darált diót a liszttel, a kakaóporral és forgassuk a tojáshabba. Sütőpapíron süssük 180° C-on 15-20 percig. Közben készítsük el a tölteléket: a tejszínt verjük kemény habbá, és keverjük bele a lecsöpögtetett gyümölcsöt. Még langyosan kenjük meg a piskótát a töltelékkel, és tekerjük fel jó szorosan. A tekercs tetejét olvasztott csokoládéval díszítsük. Fogyasztás előtt néhány órára tegyük hűtőbe.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: suzy1983, 2007. aug. 16. 14:06
A budapest tekercs elkészítési módja és hozzávalói.