Borzas Kata, ahogy a nagymamámtól tanultam recept
A Borzas Kata, ahogy a nagymamámtól tanultam hozzávalói:tésztához:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
1 cs. sütőpor
15 dkg cukor
2 evőkanál kakaópor
1 tojássárgája
1 cs. vaníliás cukor
2 evőkanál tejföl
töltelékhez:
75 dkg túró
cukor (ízlés szerint, én 8 evőkanálnyit használok)
1 citorm reszelt héja
1 cs. vaníliás cukor
4 tojásfehérje habbá verve
esetleg mazsola (én nem teszek bele, mert nem szeretem)
A Borzas Kata, ahogy a nagymamámtól tanultam elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, hűtőben tartjuk 1 napig. Másnap zsiradékkal kikent, lisztezett tepsibe (36 x 25 cm) nagy lyukú reszelőn a tészta felét reszelem. Ráteszem a tölteléket és ráreszelem a tészta másik felét. Úgy sütöm meg, mint a linzert (180 fok, kb. 40 perc; tűpróbáig). Változatok: 1. az első réteg tésztára baracklekvárt kenek a túrótöltelék alá 2. a túrótöltelékre gyümölcsöt (pl. kimagozatt meggyet, cseresznyét esetleg vegyesen mindkettőt) teszek és utána reszelem rá a tészta másik felét
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: csibi59, 2008. ápr. 13. 23:48
A borzas kata, ahogy a nagymamámtól tanultam elkészítési módja és hozzávalói.