Mogyorós piskóta kenyérkék recept




8 db tojás
8 ek cukor(6 ek szorbittal helyettesíthető))
10 ek liszt
1 cs sütőpor
3 ek olaj
5 ek darált, amerikai mogyoró(dió is jó)
A Mogyorós piskóta kenyérkék elkészítési módja:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Bele az olaj,a sütőporral elkevert liszt. Két őzgerinc formát vajazunk, lisztezünk,ebben sül. Ha kihűlt két szeletet savanyú lekvárral össze ragasztunk, a tetejére csokimáz, színes szórócukor kerül.Tejszínhabbal fogyaszthatjuk.
Nálunk kemencében sült és som lekvárt használtam.
Képet a naplómba látsz róla.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: rolvisa, 2008. ápr. 13. 22:10
A mogyorós piskóta kenyérkék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.