Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mogyorós piskóta kenyérkék recept

Mogyorós piskóta kenyérkék recept

Elkészítési idő 30 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Mogyorós piskóta kenyérkék hozzávalói:
8 db tojás
8 ek cukor(6 ek szorbittal helyettesíthető))
10 ek liszt
1 cs sütőpor
3 ek olaj
5 ek darált, amerikai mogyoró(dió is jó)


A Mogyorós piskóta kenyérkék elkészítési módja:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Bele az olaj,a sütőporral elkevert liszt. Két őzgerinc formát vajazunk, lisztezünk,ebben sül. Ha kihűlt két szeletet savanyú lekvárral össze ragasztunk, a tetejére csokimáz, színes szórócukor kerül.Tejszínhabbal fogyaszthatjuk.

Nálunk kemencében sült és som lekvárt használtam.
Képet a naplómba látsz róla.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mogyorós piskóta kenyérkék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook