Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Habsipkás mogyorós korong recept

Habsipkás mogyorós korong recept

A Habsipkás mogyorós korong hozzávalói:
1 tojás
5 dkg mogyorós grillázs
18 dkg liszt
késhegynyi sütőpor
25 dkg cukor
10 dkg margarin
1 tk. rum
1 tojásfehérje
2 ek. citromlé
2 tk. étk. keményítő
3 ek. darált mogyoró
Díszítéshez:
45 db mogyoró


A Habsipkás mogyorós korong elkészítési módja:
A grillázst a liszttel, a sütőporral, 5 dkg cukorral, a feldarabolt margarinnal, a tojássárgával és a rummal omlós tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagolva 1/2 órára hűtőbe rakjuk. Két réteg folpack között kinyújtjuk a tésztát, és 4 cm-es korongokat szúrunk ki belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. A 2 tojásfehérjét a citromlével habbá verjük, közben beleszórjuk a keményítővel elkevert maradék cukrot. Csillagcsöves nyomózsákba töltjük és a korongokra nyomjuk. Tetejüket a darált mogyoróval megszórjuk, közepükbe egész mogyorót ültetünk. Előmelegített sütőben, 150 fokon 20-25 percig sütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A habsipkás mogyorós korong elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook