Habsipkás mogyorós korong recept
A Habsipkás mogyorós korong hozzávalói:1 tojás
5 dkg mogyorós grillázs
18 dkg liszt
késhegynyi sütőpor
25 dkg cukor
10 dkg margarin
1 tk. rum
1 tojásfehérje
2 ek. citromlé
2 tk. étk. keményítő
3 ek. darált mogyoró
Díszítéshez:
45 db mogyoró
A Habsipkás mogyorós korong elkészítési módja:
A grillázst a liszttel, a sütőporral, 5 dkg cukorral, a feldarabolt margarinnal, a tojássárgával és a rummal omlós tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagolva 1/2 órára hűtőbe rakjuk. Két réteg folpack között kinyújtjuk a tésztát, és 4 cm-es korongokat szúrunk ki belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. A 2 tojásfehérjét a citromlével habbá verjük, közben beleszórjuk a keményítővel elkevert maradék cukrot. Csillagcsöves nyomózsákba töltjük és a korongokra nyomjuk. Tetejüket a darált mogyoróval megszórjuk, közepükbe egész mogyorót ültetünk. Előmelegített sütőben, 150 fokon 20-25 percig sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. nov. 26. 07:57
A habsipkás mogyorós korong elkészítési módja és hozzávalói.