Csöröge recept

Elkészítési idő 30 perc

A Csöröge hozzávalói:
50 dkg liszt
12,5 dkg vaj (vagy margarin)
3 tojás sárgája
5 dkg cukor
1 tk

1/2 cs
sütőpor
2-3 k.rum,(el is hagyható,vagy rumaromával helyettesíthető!)
1 tejföl
p.cukor a hintéshez,olaj a kisütéshez.


A Csöröge elkészítési módja:
A liszt közepébe mélyedést nyomunk,amibe a felvert t.sárgákat beleütjük,hozzáadjuk a sót,cukrot,sütőport,tejfölt,rumot és a darabokra vagdalt puha vajat,majd tésztává dolgozzuk.Kinyújtjuk a tésztát jó vékonyra,majd kis kockákra vágjuk fel,aminek a közepébe metszést ejtünk és áthúzzuk a tészta egyik végét a lyukon. Bő,forró olajban kisütjük,majd papírtörlőre téve lecsöpögtetjük,végül meghintjük vaníliás porcukorral.

Nagyon gyorsan kisül.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csöröge elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook