Csöröge recept
30 perc
A Csöröge hozzávalói:
50 dkg liszt
12,5 dkg vaj (vagy margarin)
3 tojás sárgája
5 dkg cukor
1 tk
só
1/2 cs
sütőpor
2-3 k.rum,(el is hagyható,vagy rumaromával helyettesíthető!)
1 tejföl
p.cukor a hintéshez,olaj a kisütéshez.
A Csöröge elkészítési módja:
A liszt közepébe mélyedést nyomunk,amibe a felvert t.sárgákat beleütjük,hozzáadjuk a sót,cukrot,sütőport,tejfölt,rumot és a darabokra vagdalt puha vajat,majd tésztává dolgozzuk.Kinyújtjuk a tésztát jó vékonyra,majd kis kockákra vágjuk fel,aminek a közepébe metszést ejtünk és áthúzzuk a tészta egyik végét a lyukon. Bő,forró olajban kisütjük,majd papírtörlőre téve lecsöpögtetjük,végül meghintjük vaníliás porcukorral.
Nagyon gyorsan kisül.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: PIROS35, 2006. okt. 11. 08:52
A csöröge elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.