Habos-diós szelet recept
A Habos-diós szelet hozzávalói:Tészta:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
1 sütőpor
4 tojássárgája
20 dkg cukor
kevés tej ( 1/2 dl-nél is kevesebb)
Hab:
4 tojásfehérje
15 dkg cukor
25 dkg dió
Krém:
1 cs vaníliás puding
0,5 l tej
30 dkg vaj
20 dkg cukor
A Habos-diós szelet elkészítési módja:
A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, a tojásssárgáját kikeverjük a cukorral. Az egészet összegyúrjuk a sütőporral és nagyon kevés tejjel. Másfél órán keresztül hűtőben pihentetjük. A tojásfehérjékből és cukorból kemény habot verünk. A tésztát három részre osztjuk, kinyújtjuk és egyenként megkenjük a habbal, megszórjuk a durvára vágott dióval és laponként kisütjük. A krémhez megfőzzük a pudingot. Ha kihült, hozzáadjuk a cukkorral habosra kevert vajkrémet és a kihült lapok közé kenjük. Hűtőbe tesszük. Másnap hosszúkás szeletekre vágjuk!
ISTENI FINOM!!!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Angel83, 2007. szept. 25. 20:13
A habos-diós szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.