Raffaelo / Ferreró szelet recept
A Raffaelo / Ferreró szelet hozzávalói:Raffaelo szelet
Fehér tészta: 5 tojásfehérje
10 dkg cukor
15 dkg kókuszreszelék
2 ek rétesliszt
fél cs sütőpor
fél citrom leve
Barna tészta: 5 tojásfehérje
15 dkg cukor
15 dkg darált dió
2 e.kanál rétesliszt 1,5 e.kanál kakaópor
fél csomag sütőpor
Krém: 10 tojássárgája
10 dkg cukor
1 cs vanília
1 cs főző vaníliapuding
3 dl tej
25 dkg rama margarin
A Raffaelo / Ferreró szelet elkészítési módja:
TÉSZTA: A tojásfehérjét kemény habbá verjük, vége felé beletesszük a cukrot, majd a lisztes-kókuszreszelékes- sütőporos keveréket óvatosan összeforgatjuk, fél citrom levét belefacsarjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe egyenletesen belesimítjuk, majd előmelegített sütőben ( 180c, légkeveréses 165c kb. 15 perc) megsütjük. Hasonlóan járunk el a barna tésztánál. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, vége felé beletesszük a cukrot, majd a lisztes-kakaós-diós- sütőporos keveréket óvatosan összeforgatjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe egyenletesen belesimítjuk, majd előmelegített sütőben ( 180c, légkeveréses 165c kb. 15 perc) megsütjük. KRÉM: A tojássárgáját cukorral habosra keverjük, majd beletesszük a pudingot, elkeverjük és beletesszük a tejet is. Szüntelenül kevergetve sűrű krémmé főzzük. Hűlni hagyjuk, végül a margarint apránként beledolgozzuk. Az alsó lap a barna, majd a krém, kókuszos lap, krém.
TIPP:
A tetejére lehet piritott mandulaszeleteket tenni vagy kókusz-, csoki reszeléket is.
Lehet két kókuszos lappal is megcsinálni, úgy is nagyon finom.
A cukor és a kakaó méret az én ízlésemre alakítva lett leírva, vaníliás cukor helyett lehet bourbon vaníliás cukrot tenni bele, még finomabb
Lehet variálni, kísérletezni két barna lap közé a krémet, nutellával fűszerezve……darabolt pirított mandula, vagy mogyoró a tetejére….
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kingi7, 2007. aug. 30. 16:36
A raffaelo / ferreró szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.