Tepsis raffaello recept
60 perc
192 kcal
Tészta:
-6 tojásfehérje
-20 dkg cukor
-10 dkg finomliszt
-10 dkg kókuszreszelék
Krém:
-6 tojássárgája
-1 csomag vaníliás pudingpor
-4 dl tej
-20 dkg cukor
-25 dkg margarin (12,5 dkg)
Teteje:
-5 dkg kókuszreszelék
-kb. 32 szem mogyoró
A Tepsis raffaello elkészítési módja:
Tészta: A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végefelé apránként a cukrot is hozzáadjuk. A lisztet a kókuszreszelékkel összekeverjük, óvatos mozdulatokkal – hogy ne törjük – a habba forgatjuk. Kivajazott, belisztezett tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, 160°-170°-on kb. 20 percig sütjük. Krém: A tojássárgáját a pudingporral, 1 dl tejjel és a fele cukorral simára keverjük. A többi forrásban lévő tejhez öntjük, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. A margarint a többi cukorral habosra keverjük. A kihűlt pudingot beledolgozzuk, majd a már ugyancsak hideg tésztára kenjük. A tetejét kókuszreszelékkel meghintjük és mogyoróval díszítjük úgy, hogy a szemek a szeletek közepére kerüljenek majd (a szeletek kb. 3,5 x 3,5 cm-esek), amikor a süteményt felvágjuk. Hűtőszekrényben kicsit dermedni hagyjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Niki10, 2007. ápr. 25. 18:52
A tepsis raffaello elkészítési módja és hozzávalói.