Raffaello szeletek recept
A Raffaello szeletek hozzávalói:A tésztához:
6 db tojásfehérje
20 dkg cukor
10 dkg finomliszt
10 dkg kókuszreszelék
1 csipet só
1 kk sütőpor
A krémhez:
6 db tojássárgája
2 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
25 dkg cukor
25 dkg margarin vagy vaj
2 ml mandulaaroma (nem kötelező)
10 dkg kókuszreszelék
A Raffaello szeletek elkészítési módja:
A tojásfehérjéket a cukorral, sóval felverjük kemény habbá, majd a lisztet, a sütőport és a kókuszt hozzákeverjük. Egy kb 27 x 35 cm-es tepsibe sütőpapírt teszünk, beleöntjük a tésztát, és kb. közepes lángon (180 fokon), légkeveréses sütőben 20 percig sütjük (nem szabad pirosra sütni, mert akkor kemény, rágós lesz a tészta). A tojássárgákat a tejjel, a mandulaaromával és a pudingporral összekeverjük, és pudingot készítünk belőle. Ha kihűlt a krém, akkor a margarint vagy vajat a cukorral, robotgép segítségével kikeverjük, hozzákeverjük a krémhez, rákenjük a tészta tetejére, és megszórjuk a kókuszreszelékkel. Hűtőben dermesztjük, majd szeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. febr. 27. 18:40
A raffaello szeletek elkészítési módja és hozzávalói.