Fasírt borjúból recept
A Fasírt borjúból hozzávalói:18 szelet bacon
1 evőkanál olívaolaj
1 db vöröhagyma
3 gerezd fokhagyma
3 kiskanál édesköménymag
7 dkg zsemlemorzsa
0.6 dl tej
2 evőkanál friss rozmaring
1 evőkanál dijoni mustár
2 db tojás
40 dkg darált sertéshús
40 dkg darált borjúhús
só, frissen őrölt bors
A Fasírt borjúból elkészítési módja:
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy kenyérsütő formát kibélelünk baconszeletekkel úgy, hogy a szeletek némileg fedjék egymást. Az apróra vágott hagymát és az összezúzott fokhagymát az édesköménymaggal együtt az olívaolajban 4-5 perc alatt puhára pároljuk, majd félretesszük hűlni. A zsemlemorzsát 5 percre a tejbe áztatjuk, majd hozzáadjuk a hagymás keveréket, a rozmaringot, a mustárt, a tojást és a kétféle darált húst. Sózzuk, borsozzuk, és alaposan összedolgozzuk. A masszát a sütőformába kanalazzuk, és 40-45 perc alatt teljesen átsütjük. A húskenyeret a sütőformából óvatosan egy tepsibe fordítjuk, és 15 percre visszatesszük a sütőbe, hogy a bacon is megpiruljon.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. febr. 25. 18:37
A fasírt borjúból elkészítési módja és hozzávalói.