Almás-aszalt szilvás csirkemell recept
Az Almás-aszalt szilvás csirkemell hozzávalói:60 dkg csirkemell filé
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
6 szelet bacon
2 közepes db alma
1 kávéskanál fahéj
1 dl vörösbor
10 dkg aszalt szilva
1 ek vaj
1 evőkanál finomliszt
1 csipet szerecsendió
200 ml habtejszín
5 dkg ementáli sajt
Az Almás-aszalt szilvás csirkemell elkészítési módja:
A csirkemellet elszeleteljük kisebb, max. 1 cm-es szeletekre (azért kisebbre vágtam, mert formákban sütöttem meg). Sózzuk, borsozzuk. A sütőformák oldalát kibéleljük 1-1 szelet baconnel, aljára egy réteg húst teszünk. Erre a megtisztított, felszeletelt alma kerül, amit meghintünk fahéjjal, és néhány borba áztatott aszalt szilva szemet helyezünk rá. Majd újra húsréteg következik, amire újabb szilva szemeket teszünk. Egy kanál vajat felforrósítunk, hozzáadunk egy kanál lisztet, és pirítani kezdjük. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk rá, majd felengedjük a tejszínnel. Habverővel simára keverjük, besűrítjük. Ezt az adagot osszuk hat felé, a húsok tetejére. Végül némi reszelt sajttal koronázzuk meg művünket. A 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük. sütési hőfok: 200°C sütési mód: hőlégkeveréses
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. febr. 23. 18:35
Az almás-aszalt szilvás csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.