Kifordított rántott hús gombával recept
A Kifordított rántott hús gombával hozzávalói:80 dkg csirkemell filé
2 bögre zsemlemorzsa
2 bögre finomliszt
5 db tojás
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
6 ek ketchup
6 ek mustár
6 dl víz
2 kávéskanál ételízesítő
3 közepes db vöröshagyma
25 dkg csiperkegomba
A Kifordított rántott hús gombával elkészítési módja:
A húst vékony szeletekre szeljük, ha szükséges, klopfoljuk. A szeleteket sózzuk, borsozzuk. Előmelegítjük az olajat a sütéshez. Majd a szokottól eltérően, először morzsába, tojásba, majd a lisztbe forgatjuk a húst, és rögtön az olajba tesszük. Hirtelen sütjük ki, annyira, hogy mindkét fele aranybarna legyen. (Nem baj, ha nem sül át.) A hirtelen átsütött szeleteket tepsibe tesszük egymás mellé, majd ha szükséges, egymásra két sorban. Szeletekre vágjuk a nyers vöröshagymát, illetve a gombát, és ezt is ráhalmozzuk (lehet konzerv gomba is). A vizet a mustárral, ketchuppal és az ételízesítővel elkeverjük, majd a tepsiben lévő húsokra öntjük. Egy alufóliával lefedjük, és kis hőfokon legalább 40 percig sütjük. Majd nagy hőfokon fólia nélkül pirítjuk. Fontos, hogy teljesen elpárolódjon róla a víz.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. júl. 28. 20:40
A kifordított rántott hús gombával elkészítési módja és hozzávalói.