Gombás-hagymás-tojásos sült tarja recept
A Gombás-hagymás-tojásos sült tarja hozzávalói:1, 5 kg hús (legutóbb tarja és csirkemell volt nálunk)
50 dkg konzerv gomba (a nyersből több kell, mert nagyon összeesik)
kb. 3 szem nagy hagyma
1 nagy dobozos tejföl
tojás (ahány szelet hús lesz)
kb. 20 dkg sajt
só, bors, sült hús fűszer
kevés víz
kevés olaj
A Gombás-hagymás-tojásos sült tarja elkészítési módja:
Megmossuk a húst, felszeleteljük. Ha tarját készítünk, akkor kissé kiklopfoljuk. Beszórjuk fűszerkeverékkel, sóval, borssal. A húsokat hirtelen pár perc alatt elősütjük olajban. Meghámozzuk a hagymát, felkarikázzuk, és azt is kis olajon megpároljuk. Egy tepsibe fektetjük az elősütött húsokat. A húsok közötti résekbe tesszük a hagymát, rá a gombát, tejfölt, reszelt sajtot. A húsok tetejére 1-1 tojást ütünk. Pici sóval megszórjuk a tojások tetejét. Kevés, kb. 1 dl vizet öntünk a hús alá. Lefedjük fóliával, és a sütőbe tesszük. 180 fokon sütjük kb 40 percig, aztán fólia nélkül még 15 percig, hogy a sajt megpiruljon. (A sütési idő a hústól függ. A csirkemell hamarabb elkészül, mint a tarja.)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. júl. 27. 20:38
A gombás-hagymás-tojásos sült tarja elkészítési módja és hozzávalói.