Csirkecomb tejszínes-sajtos krumplival sütve recept
A Csirkecomb tejszínes-sajtos krumplival sütve hozzávalói:10 db csirkecomb
szárnyas fűszerkeverék ízlés szerint
magyaros fűszerkeverék ízlés szerint
7 db burgonya (nagyobb)
3 nagy fej vöröshagyma
10 dkg tömlős krémsajt
6 dl főzőtejszín
1 evőkanál finomliszt
majoranna ízlés szerint
10 dkg trappista sajt
2 ek napraforgó olaj
A Csirkecomb tejszínes-sajtos krumplival sütve elkészítési módja:
A krumplit meghámozzuk, megmossuk, és karikára vágjuk. Beletesszük egy tálba. A hagymát kettévágjuk, majd felszeleteljük, és hozzáadjuk a krumplihoz, megszórjuk majorannával és szárnyas fűszerkeverékkel. Jól átforgatjuk A csirkecombokat letisztítjuk, lebőrözzük, és befűszerezzük a szárnyas fűszervarázzsal és a magyaros fűszerrel. (Ha előző este befűszerezzük még ízesebb lesz, ekkor tehetünk hozzá szeletelt hagymát.) Egy olajjal kikent tepsibe halmozzuk a hagymás fűszeres krumplit, eligazgatjuk, majd ráfektetjük a combokat. A tejszínt elkeverjük a liszttel, és belenyomjuk a sajtot, jól összedolgozzuk, és ráöntjük a tepsibe lévő krumplira és húsra. Alufóliával lefedjük. 200°-on sütjük, mikor már majdnem kész, levesszük róla az alufóliát, és ráhalmozzuk a reszelt sajtot. A sütőt felső sütésre állítjuk, hogy jól rápiruljon a sajt.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. júl. 24. 20:34
A csirkecomb tejszínes-sajtos krumplival sütve elkészítési módja és hozzávalói.