Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sertésborda Dubarry módra recept

Sertésborda Dubarry módra recept

A Sertésborda Dubarry módra recept hozzávalói:
80 dkg sertésborda
1 dl napraforgó olaj
1 kis fej karfiol
4 szelet bacon
3 dkg vaj
1 csapott ek finomliszt
2 dl tej
6 dkg sajt (reszelt)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (frissen őrölt)


A Sertésborda Dubarry módra recept elkészítési módja:
A karfiolt egyben, bő, sós vízben megfőzzük. A hússzeleteket enyhén megsózva az olajban hirtelen kisütjük. Az olajat, amiben a hússzeletek sültek, tepsibe öntjük. Ráfektetjük a hússzeleteket. Minden szeletre egy fél szelet bacont fektetünk. Akkora karfiolrózsát helyezünk rá, amely a hússzeletet befedi. A vajból, lisztből, tejből sóval Béchamelt készítünk: a vajas rántás forró tejjel felengedve, sózva, összeforralva. Borsot darálunk hozzá, a reszelt sajttal elkeverjük. Átvonjuk vele a karfiolos hússzeleteket. Forró sütőben pirosra sütjük.


Kategória: Húsételek receptjei


A sertésborda dubarry módra recept elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook