Káposztával töltött baconös csirke recept
A Káposztával töltött baconös csirke hozzávalói:1 kis fej fehér káposzta
1 kg csirkemellfilé
300 g bacon
1 dl fehérbor
egy pici olaj
A Káposztával töltött baconös csirke elkészítési módja:
A káposztát legyaluljuk vagy vékony csíkokra vágjuk. Kevés olajon (ez lehet ét-, oliva- vagy mogyoróolaj) megpároljuk. Fűszerezzük sóval, borssal és félretesszük. A csirkemellfiléből szeleteket vágunk. Egy kis adag káposztát ráhelyezünk, majd felgöngyöljük. A megtöltött csirkét baconnel körbecsavarjuk. Ha nem sikerül szorosra csavarni, fogpiszkálóval rögzíthetjük. A húsokat egy tepsibe egymás mellé helyezzük. Minimális olajjal meglocsoljuk, majd 1 dl fehérborral felöntjük. Végül a sütőben pirosra sütjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. júl. 17. 20:21
A káposztával töltött baconös csirke elkészítési módja és hozzávalói.