Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Paradicsomos cigánypecsenye recept

Paradicsomos cigánypecsenye recept

A Paradicsomos cigánypecsenye recept hozzávalói:
A páchoz:
10 gerezd fokhagyma

bors - fekete (őrölt)
fűszerpaprika
olívaolaj
A húshoz:
900 g sertéstarja
A raguhoz:
olívaolaj
2 közepes fej hagyma - vörös
280 g sűrített paradicsom
6 gerezd fokhagyma
rozmaring (friss, vagy szárított)

bors - fekete (őrölt)
A díszítéshez:
8 szelet szalonna (füstölt)


A Paradicsomos cigánypecsenye recept elkészítési módja:
Először a páclét készítjük el. A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük, befűszerezzük, olívaolajjal felöntjük, alaposan elkeverjük. A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk. Ráecseteljük a húsokra a páclét és fél napot hagyjuk állni a húsokat a pácban. A ragu elkészítése következik. Ha a húsok eleget álltak a pácban, a vöröshagymát félbevágjuk, félkarikákra szeleteljük, a fokhagymát hozzápaszírozzuk, hozzáadjuk a rozmaringot, kevés olívaolajon összepirítjuk közepes hőfokon. Mikor megpirult a hagyma, hozzáadjuk a paradicsompürét, összepirítjuk, felengedjük annyi vízzel, hogy híg tejföl állagú legyen - azaz ragu állagú. A korábban bepácolt hússzeleteket beletesszük a raguba és lefedve, kis lángon kb egy óra alatt készre pároljuk. Amíg a hús párolódik a raguban, addig a szalonnát felszeleteljük, kakastaréjra vágjuk és saját zsírjában megsütjük. A kész ételt hasábburgonyával tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A paradicsomos cigánypecsenye recept elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook