Paradicsomos cigánypecsenye recept
A Paradicsomos cigánypecsenye recept hozzávalói:A páchoz:
10 gerezd fokhagyma
só
bors - fekete (őrölt)
fűszerpaprika
olívaolaj
A húshoz:
900 g sertéstarja
A raguhoz:
olívaolaj
2 közepes fej hagyma - vörös
280 g sűrített paradicsom
6 gerezd fokhagyma
rozmaring (friss, vagy szárított)
só
bors - fekete (őrölt)
A díszítéshez:
8 szelet szalonna (füstölt)
A Paradicsomos cigánypecsenye recept elkészítési módja:
Először a páclét készítjük el. A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük, befűszerezzük, olívaolajjal felöntjük, alaposan elkeverjük. A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk. Ráecseteljük a húsokra a páclét és fél napot hagyjuk állni a húsokat a pácban. A ragu elkészítése következik. Ha a húsok eleget álltak a pácban, a vöröshagymát félbevágjuk, félkarikákra szeleteljük, a fokhagymát hozzápaszírozzuk, hozzáadjuk a rozmaringot, kevés olívaolajon összepirítjuk közepes hőfokon. Mikor megpirult a hagyma, hozzáadjuk a paradicsompürét, összepirítjuk, felengedjük annyi vízzel, hogy híg tejföl állagú legyen - azaz ragu állagú. A korábban bepácolt hússzeleteket beletesszük a raguba és lefedve, kis lángon kb egy óra alatt készre pároljuk. Amíg a hús párolódik a raguban, addig a szalonnát felszeleteljük, kakastaréjra vágjuk és saját zsírjában megsütjük. A kész ételt hasábburgonyával tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. júl. 15. 20:19
A paradicsomos cigánypecsenye recept elkészítési módja és hozzávalói.