Paradicsomos cigánypecsenye recept
A Paradicsomos cigánypecsenye hozzávalói:Hozzávalók (kb 2 adagra)
A páchoz:
5 gerezd fokhagyma
só
őrölt fekete bors
fűszerpaprika
olívaolaj
A húshoz:
450 g sertéstarja
A raguhoz:
olívaolaj
1 fej vöröshagyma
140 g paradicsompüré
3 gerezd fokhagyma
rozmaring
só
őrölt fekete bors
A díszítéshez:
4 szelet füstölt szalonna
A körethez:
hasábburgonya
A Paradicsomos cigánypecsenye elkészítési módja:
Először a páclét készítjük el. A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük, befűszerezzük, és olívaolajjal felöntjük, alaposan elkeverjük. A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk. Ráecseteljük a húsokra a páclét, a maradékot rájuk öntjük, és fél napot hagyjuk állni a húsokat a pácban. A ragu elkészítése következik. Ha a húsok eleget álltak a pácban, a vöröshagymát félbevágjuk, félkarikákra szeleteljük, a fokhagymát hozzápaszírozzuk, hozzáadjuk a rozmaringot, és kevés olívaolajon összepirítjuk közepes hőfokon . Mikor megpirult a hagyma, hozzáadjuk a paradicsompürét, összepirítjuk, és felengedjük annyi vízzel, hogy híg tejföl állagú legyen - azaz ragu állagú. A korábban bepácolt hússzeleteket beletesszük a raguba, és lefedve, kis lángon kb egy óra alatt készre pároljuk. Amíg a hús párolódik a raguban, addig a szalonnát felszeleteljük, kakastaréjra vágjuk, és saját zsírjában megsütjük. A kész ételt hasábburgonyával tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. júl. 22. 08:01
A paradicsomos cigánypecsenye elkészítési módja és hozzávalói.