Epres-mentás joghurt recept
Az Epres-mentás joghurt hozzávalói:Hozzávalók (4 személyre - 4x2dl)
A joghurthoz:
200 g érett eper
280 g natúr joghurt
1 db tojásfehérje
35 g kristálycukor
4 db mentalevél
A díszítéshez:
friss eper
friss mentalevél
Az Epres-mentás joghurt elkészítési módja:
Az epret turmixoljuk össze a cukor felével és a mentalevéllel egy botmixer segítségével, majd az így kapott szószt tegyük hűtőbe. A joghurtot keverjük ki simára, és tegyük félre. A tojásfehérjét a maradék cukorral verjük kemény habbá. Az így kapott tojáshabba keverjük bele az eperszószt. Lassan keverjük, ne törjön össze a tojáshab! Készítsünk elő 2 dl űrtartalmú poharakat, osszuk el bennük az eperszószt, majd a joghurtot. Keverjünk bele a joghurtba, majd jól hűtsük be őket. Ha alaposan lehűtöttük, friss mentalevéllel, kristálycukorba forgatott eperrel díszíthetjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. júl. 19. 06:18
Az epres-mentás joghurt elkészítési módja és hozzávalói.