Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Joghurtban sült csirkemell (mikrohullámon) recept

Joghurtban sült csirkemell (mikrohullámon) recept

Elkészítési idő 30 perc

Kalória kb152

A Joghurtban sült csirkemell (mikrohullámon) hozzávalói:
Hozzávalók 4 személyre:

2 csirkemell
2 dl joghurt
2 fokhagymagerezd
őrölt bors
1 mokkáskanál gyömbérpor
1 mokkáskanál pirospaprika (ne legyen csípős!)
1 késhegynyi kurkuma


A Joghurtban sült csirkemell (mikrohullámon) elkészítési módja:
A csirkemellet kicsontozzuk, lebőrözzük, s az így kapott 4 húsdarabot megmossuk, majd leszárogatjuk. A joghurtot összekeverjük a fűszerekkel meg a zúzott fokhagymával (estleg kevés nátriumszegény sóval ízesíthetjük). A csirkemelleket beleforgatjuk és letakarva, egy éjszakán át a hűtőszekrényben pácolódni hagyjuk. Tűzálló tálra fektetjük, lefedjük, és mikrohullámú sütőben 750 wattal 10 percig pároljuk. Ha ennyi idő alatt nem puhulna meg, 2-3 percre még visszatesszük. Természetesen a pácolt csirkemelleket kevés zsiradékon - 2 szelet húshoz kb. 1 kanál olajat, vagy margarint használjunk - is kisüthetjük, így azonban egy kicsit kalóriadúsabb lesz az étel. Először fedő alatt pároljuk, amíg megpuhul, ha szükséges öntsünk rá egy kis vizet, majd a fedőt levéve, mindkét oldalát pirítsuk meg.


Kategória: Húsételek receptjei


A joghurtban sült csirkemell (mikrohullámon) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook