Joghurtban sült csirkemell (mikrohullámon) recept
30 perc
kb152
A Joghurtban sült csirkemell (mikrohullámon) hozzávalói:
Hozzávalók 4 személyre:
2 csirkemell
2 dl joghurt
2 fokhagymagerezd
őrölt bors
1 mokkáskanál gyömbérpor
1 mokkáskanál pirospaprika (ne legyen csípős!)
1 késhegynyi kurkuma
A Joghurtban sült csirkemell (mikrohullámon) elkészítési módja:
A csirkemellet kicsontozzuk, lebőrözzük, s az így kapott 4 húsdarabot megmossuk, majd leszárogatjuk. A joghurtot összekeverjük a fűszerekkel meg a zúzott fokhagymával (estleg kevés nátriumszegény sóval ízesíthetjük). A csirkemelleket beleforgatjuk és letakarva, egy éjszakán át a hűtőszekrényben pácolódni hagyjuk. Tűzálló tálra fektetjük, lefedjük, és mikrohullámú sütőben 750 wattal 10 percig pároljuk. Ha ennyi idő alatt nem puhulna meg, 2-3 percre még visszatesszük. Természetesen a pácolt csirkemelleket kevés zsiradékon - 2 szelet húshoz kb. 1 kanál olajat, vagy margarint használjunk - is kisüthetjük, így azonban egy kicsit kalóriadúsabb lesz az étel. Először fedő alatt pároljuk, amíg megpuhul, ha szükséges öntsünk rá egy kis vizet, majd a fedőt levéve, mindkét oldalát pirítsuk meg.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Brigitta.a, 2006. aug. 21. 17:54
A joghurtban sült csirkemell (mikrohullámon) elkészítési módja és hozzávalói.