Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Oltassam bárányhimlő ellen a gyerekem? fórum

Oltassam bárányhimlő ellen a gyerekem? (beszélgetés)

ápr. 3. 10:17
oltasd
ápr. 2. 22:09

Senkinek sem kívánom azt a több hétig tartó szenvedést, amit nekem pár éve az övsömör okozott. Ráadásul a homlokomra telepedett, ezért azon az oldalon a szemem is veszélyben volt!

Mindez azért, mert az én gyerekkoromban még nem volt kötelező a bárányhimló elleni oltás, meg is kaptam, ahogy az jellemző. Csakhogy, ha a bárányhimlős fertőződés után a herpesz vírus nem pusztul el teljesen, akkor évek, akár évtizedek múlva övsömör (herpes zoster) alakulhat ki az embernél.

Ehhez képest csak elenyésző lehet a védőoltás lehetséges mellékhatása!

ápr. 2. 20:56
Persze.
ápr. 2. 19:01

Anno a doki azt mondta, hogy majd serdülőkorban érdemes adni még egy oltást. Igazat megvallva még nem oltattuk újra a gyerekeket. A lányomat biztosan, mert terhesség-szülés kapcsán veszélyes a bárányhimlő.

Azért kaptak oltást, mert a párom nem volt bárányhimlős gyerekkorában.

ápr. 2. 15:43
Es hany evig nyujt vedelmet? At kell oltania majd magat felnott korara?
ápr. 2. 15:12

15 éve beoltattam őket, mellékhatást nem tapasztaltunk.

Nem is kapták el.

5. Ágio8405 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 2. 13:52
Nem véletlenül lesz kötelező egyre több országban. Annyira sok volt a súlyos szövődmény (már nem olyan lefolyású mint a mi időnkben) hogy azért lett kötelező
ápr. 2. 13:32
Egyre durvább a bárányhimlő lefolyása.
ápr. 2. 13:30
En anno nem oltattam egyiket sem, csak a kötelezők mentek. Mind átestek rajta, nem lett bajunk, de nyilván nem tudható kinél mit vált ki... ahogy az oltás sem
ápr. 2. 13:24
Persze, hogy oltasd. Kislányom 9 éves, de beadattam én is neki jóval mielőtt kötelező lett. A szövődmények elkerülése miatt kell.
ápr. 2. 13:06

Sziasztok, nem Magyarorszagon lakunk, nalatok tudom, h kotelezo.

Viszont nagyon nagyon agyalok, h vigyem e el erre az oltasra a fiam. 4 eves.

Volt esetleg valami erosebb mellekhatas? Abban mi az igazsag, hogy oltas utan azert vigyazni kell a gyenge imunnal rendelkezo emberekkel? Ovodaba azert masnap oltas utan mehet?

Koszonom szepen!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.