Narancsos mandulatorta likőrhabbal recept
A Narancsos mandulatorta likőrhabbal hozzávalói:Hozzávalók (8 szelethez)
225 g vaj
225 g darált mandula
225 g cukor
4 db tojás
50 g liszt
1 narancs leve és héja
1 teáskanál fahéj
csipet só
A Grand Marnier habhoz:
tejszínhab
Grand Marnier likőr
porcukor
fahéjrúd
A Narancsos mandulatorta likőrhabbal elkészítési módja:
A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. A szobahőmérsékletű vajat a cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a darált mandulát, majd egyesével a tojásokat. Lassanként beleöntjük a lisztet. A masszához adjuk a narancs kifacsart levét és lereszelt héját, végül a csipet sót és a fahéjat is. Egy kivajazott, sütőpapírral az alján kibélelt, 20 cm átmérőjű tortaformába öntjük a masszát és 180 C-on kb 60-70 percig sütjük (tűpróba). FONTOS!!! Az első tíz perc után alufóliával takarjuk le az egész formát, és úgy süssük tovább! Amíg sül a torta, elkészítjük a Grand Marnier habot. Tejszínhabhoz ízlés szerinti porcukrot és likőrt teszük, hogy a hab kanalazható keménységű legyen. Ha a torta kisült felszeleteljük, leporcukrozzuk, a tányérra a habból halmokat teszünk, és azokat fahéjrúddal díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. júl. 20. 12:25
A narancsos mandulatorta likőrhabbal elkészítési módja és hozzávalói.