Körtés-mandulás pite mézzel recept
A Körtés-mandulás pite mézzel hozzávalói:Hozzávalók (5 szelethez)
62 g mandulaliszt (darált mandula)
62 g liszt
62 g porcukor
62 g kristálycukor
2 db kicsi tojás
42 g vaj
1 nagy teáskanál tejföl
25 g sütőpor
só,
citromhéj,
vaníliás cukor
2.5 db körte
porcukor és méz a díszítéshez
A Körtés-mandulás pite mézzel elkészítési módja:
A sütőt melegítsük elő 175 C-ra. Mossuk meg, és hámozzuk meg a körtéket, majd vágjuk félbe, és vágjuk ki a magházat. Ha ezzel készen vagyunk, tegyük félre, és egy 20 cm átmérőjű tortaformát vajazzunk ki, majd ezt is tegyük félre, és készítsük el a pitét. A vajat a porcukorral, citromhéjjal, sóval, vaniliás cukorral, tojássárgával, és a tejföllel habosra keverjük. Egy másik edényben összekeverjük a szárazanyagokat (lisztet, mandulalisztet, sütőport) A tojásfehérjét a kristálycukorral habbá verjük, és óvatosan keverjük hozzá a vajas masszához. Lassan szórjuk hozzá a szárazanyagokat, és keverjük simára. Öntsük bele az előkészített formába, egyengessük simára, és helyezzük rá a fél körtéket. 175 C-on süssük készre kb 45 perc alatt. Tálalás előtt felszeleteljük, úgy hogy minden szelet közepére essen egy szem körte. Porcukrozzuk, és a tányéron mézzel lecsorgatjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. aug. 17. 22:11
A körtés-mandulás pite mézzel elkészítési módja és hozzávalói.