Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Waldorf-saláta recept

Waldorf-saláta recept

A Waldorf-saláta hozzávalói:
A salátához:
1 púpos evőkanál dióbél (1½ deka)
5 deka szőlő
15 deka zeller
15 deka alma
néhány csepp friss citromlé
1-2 friss tárkonyágacska

Az öntethez:
4 evőkanál joghurt (10 deka)
1/2 kávéskanál méz
1 kávéskanál mustár
1 citrom
só és frissen őrölt bors
1 zsemle


A Waldorf-saláta elkészítési módja:
A diót száraz serpenyőben mérsékelt tűzön kevergetve illatosra pirítom néhány perc alatt, majd lehúzom, és megvárom, amíg kihűl. Ezután mozsárban durvára töröm, és a kezem ügyébe készítem. Jöhet a megmosott szőlő. Gyorsan félbevágom a szemeket, aztán félreteszem őket. A szőlő után a zellert veszem kezelésbe. Megmosom, meghámozom, és a kézi reszelő nagy lyukú oldalán lereszelem. Ugyanezt teszem az almával is, csak annyi a különbség, hogy miután megmostam, nem hámozom meg, hanem héjastul reszelem le. A zelleres-almás reszeléket beleteszem egy jól záródó műanyagdobozba, és megspriccelem kevés citromlével, hogy ne barnuljon meg. Hozzákeverem a félbevágott szőlőszemeket meg a diómorzsát, és elkészítem az öntetet. Ehhez egy kis tálkában kézi habverővel összedolgozom a joghurtot a mézzel meg a mustárral, majd belereszelem a megmosott citrom héját, és megsózom, megborsozom. Végül apróra vágom a tárkonyleveleket, és az öntettel együtt hozzákeverem a zelleres – almás – diós - szőlős salátához. A könnyű, ízes és rendkívül bőséges ebédet másnapig a hűtőbe teszem, és reggel magammal viszek hozzá egy zsemlét. 1 nagy adag lesz belőle.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A waldorf-saláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook